smażone kulki bananowe

smażone kulki bananowe
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Aromatyczne kulki bananowe są puszyste i delikatne. Najlepiej jeść je na gorąco

Składniki

Przygotowanie

  1. Banany rozgnieć widelcem w misce.
    Wrzuć jajko, cukier, sól, aromat waniliowy , przyprawy, zamieszaj.
    Dodaj mąkę i zamieszaj.

  2. Rozgrzej olej w niewielkim rondelku.
    Na rozgrzany olej nakładaj delikatnie po łyżce ciasta. Zostaw aż się zrumieni (około 1 minuty) i przewróć widelcem na drugą stronę.

  3. Wyciągnij na sitko, albo ręcznik papierowy. Zostaw chwilę.
    Podawaj posypane cukrem pudrem.

Komentarze do przepisu (2)

SprytnaChochla 24 października 2019
Wow! Ale pychota!
Maudie 24 października 2019
Cudownie smaczne!!!!!
Składniki
Składniki