Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis znany i lubiany ale nie mogłam się oprzeć aby pochwalić się tymi pysznościami.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6478
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 139
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 819
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6478
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 139
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 819
Składniki
Zebrałam kanie. Właściwie czubajki kanie- miąższ jest biały, rzadko robaczywy, nie ciemnieje przy uszkodzeniu, pierścień na nóżce jest ruchomy, samych trzonów się nie je bo są łykowate. Najlepiej grzyby jest zebrać w całości i potem kilkukrotnie porównać ze opisami i zdjęciami z atlasu grzybów. Młodych się nie zbiera- są nieswoiste a poza tym niewygodnie się je panieruje i smaży.
Bezpośrednio przed smażeniem kanie należy oczyścić z piasku, można nawet je opłukać.
Kapelusze panieruje się w mące, rozkłóconym jaju i w bułce tartej. Smaży na rumiano i soli po wierzchu.
Smacznego :)