Smażone jajka faszerowane pieczarkami

Smażone jajka faszerowane pieczarkami
> 1-2 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Kobi
Przepyszne i ciekawe w podaniu jajka faszerowane z dodatkiem sosu czosnkowego Folwark. Doskonałe z remuladą duńską Folwark

Składniki

  • 5 jajek
  • ½ cebuli drobno posiekanej
  • 15 dkg pieczarek drobno pokrojonych
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki bułki tartej
  • olej
  • sos czosnkowy (użyłam Folwark bo jest delikatny)
  • remulada duńska

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo i odstawić do ostygnięcia. Ostrym nożem przekroić na pół i delikatnie wydrążyć lyżeczką. Białka i żółtka przełożyć do miski.

  2. Cebulę i pieczarki podsmażyć na patelni. Przełożyć do miski z jajkami dodać natkę, 2 łyżki sosu czosnkowego Folwark, szczyptę soli i pieprzu. Całość dokładnie wymieszać. Skorupki nafaszerować masą jajeczną, wierzch obtoczyć w bułce tartej i przez 2 minuty smażyć na rozgrzanym oleju. Serwować ciepłe. Można podawać z remuladą duńską.

Komentarze do przepisu (1)

Nevermore 23 stycznia 2018
Jajka faszerowane są super, można je robić na wiele sposobów i zawsze świetnie smakują :)
Szybko i smacznie,... Czytaj całość »
Jajka faszerowane są super, można je robić na wiele sposobów i zawsze świetnie smakują :)
Szybko i smacznie, pycha :D
Składniki
  • 5 jajek
  • ½ cebuli drobno posiekanej
  • 15 dkg pieczarek drobno pokrojonych
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • sól, pieprz
  • 3 łyżki bułki tartej
  • olej
  • sos czosnkowy (użyłam Folwark bo jest delikatny)
  • remulada duńska
Składniki