Smażona rolada ustrzycka

Smażona rolada ustrzycka
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Rolada ustrzycka na ciepło z konfiturą z żurawiny.

Składniki

  • Rolada ustrzycka 8 plastrów o grubości około 5 mm
  • Olej do smażenia 1 łyżka
  • Konfitura z żurawiny kilka łyżek
  • Rukola

Przygotowanie

  1. Patelnię natłuścić olejem i rozgrzać.

  2. Położyć plastry sera i smażyć przez kilka minut, aż ser się zrumieni.

  3. Przewrócić ostrożnie na drugą stronę i smażyć również do zrumienienia.

  4. Podawać na rukoli i z dodatkiem konfitury od razu po usmażeniu.

Składniki
  • Rolada ustrzycka 8 plastrów o grubości około 5 mm
  • Olej do smażenia 1 łyżka
  • Konfitura z żurawiny kilka łyżek
  • Rukola
Składniki