Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca przekąska na imprezę.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 404
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11319
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 69
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 404
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 11319
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 69
Składniki
Wykonanie: Połowę ziemniaków umyć, i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie(gotować przez 15 minut). Ziemniaki odcedzić, ostudzić i obrać ze skórki. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pozostałe ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odsączyć na sitku. Pora pokroić w małe kawałki, zaś szynkę w drobna kostkę. Natkę i obrany czosnek posiekać. Jajka wymieszać z czosnkiem, natką pietruszki i przyprawami. Dodać ugotowanie i surowe ziemniaki, pora i szynkę. Wsypać mąkę, wymieszać dokładnie, w razie potrzeby jeszcze doprawić. Gotową masę kłaść łyżką na rozgrzany olej formując placuszki. Smażyć z obu stron na złoty kolor (4 minuty z każdej strony). SMACZNEGO.