smażona cukinia z fasolką

smażona cukinia z fasolką
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
super danie warzywne

Składniki

  • tłuszcz do smażenia
  • fasolka szparagowa
  • Bułka tarta
  • cukinia

Przygotowanie

  1. cukinie myjemy kroimy w 0,5cm krążki,posypujemy Vegeta,odstawiamy do puszczenia soku fasolkę gotujemy w osolonej wodzie,bez przykrycia pokrojoną cukinie osączamy na sitku,obtaczamy w bułce tartej,smażymy po obu stronach,na złoty kolor podajemy cukinie z fasolką

Komentarze do przepisu (3)

ania1212 23 lipca 2009
Czyżbym się myliła czy to co na zdjęciu to cukinia a nie kabaczek, ona lepiej wychodzi w smażeniu- kabaczek... Czytaj całość »
Czyżbym się myliła czy to co na zdjęciu to cukinia a nie kabaczek, ona lepiej wychodzi w smażeniu- kabaczek jest pyszny duszony z cebulką i pomidorami, można dodać na koniec roztrzepane jajko- nie wygląda atrakcyjnie ale smak ma niepowtarzalny.
klaudyna1957 23 lipca 2009
dzięki za zwrócenie uwagi,błąd poprawiony.pozdrawiam
monia_i_ania 18 lutego 2010
Uwielbiam cukinię doprawioną papryką, solą i ziołami prowansalskimi, smażoną saute na grillu, w panierce... Czytaj całość »
Uwielbiam cukinię doprawioną papryką, solą i ziołami prowansalskimi, smażoną saute na grillu, w panierce jeszcze nie próbowałam, więc koniecznie muszę to nadrobić.
Składniki
  • tłuszcz do smażenia
  • fasolka szparagowa
  • Bułka tarta
  • cukinia
Składniki