Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki smalec to pyszny dodatek do świeżego chleba i kiszonego ogórka.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 121
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 121
Składniki
Słoninę zemleć. Cebulę, czosnek i boczek drobno posiekać. W rondku smażyć, na małym ogniu, boczek ze słoniną. Gdy wytopi się cały tłuszcz, a skwarki nabiorą złotej barwy, dorzucić cebulę i czosnek. Wsypać też przyprawy i smażyć przez 10-15 minut. Po tym czasie zdjąć z kuchenki i odstawić do wystudzenia. Chłodny smalec przełożyć dl słoików lub kamionek. Przechowywać w lodówce.