Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nazwałam tą przekąskę smakołykiem bo nie można się najeść jest tak smaczna. Bardzo lubię przekąski z tortilli , dlatego lubię je przygotowywać i to bardzo często . Moja rodzinka również za nimi przepada i dlatego staram się aby za każdym razem znalazło się w nich coś innego inny dodany składnik, czy inny sos możliwości jest wiele . Tak więc polecam ten smakołyk.
nóż, deska do krojenia, wykałaczki, folia aluminiowa,
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 119
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12815
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 48
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 119
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 12815
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 82
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 48
Składniki
Placki tortilli po rozłożeniu smarujemy kremowym serkiem chrzanowym. Następnie nakładamy oczyszczoną ,osuszoną sałatę masłową, na sałatę nakładamy plastry szynki konserwowej oraz przygotowane wcześniej oczyszczone i pokrojone warzywa takie jak pomidory, papryka czerwona, żółta oraz ogórek zielony. Na warzywa nakładamy majonez wymieszany z ketchupem i delikatnie rozsmarowujemy. Tak przygotowane placki tortilli zwijamy ciasno w rulon, a następnie nakładamy na posmarowany drugi placek tortilli i ponownie zwijamy. Rulon spinamy wykałaczkami i owijamy folią aluminiową. Tak przygotowane tortille wkładamy na godzinkę lub 2 do lodówki. Po czym wyjmujemy ściągamy folie a rulon kroimy na około 1 - 1,5 cm. krążki. Na wykałaczki nakładamy ( nabijamy )pomidorki koktajlowe. Smakołyk podajemy na stół. Smacznego.
Nakładanie składników.
Zwijamy ciasno.
Owijamy folią aluminiową i schładzamy w lodówce.
Po pokrojeniu podajemy na stół.