Szłapy i golono umyj gryfnie. Szłapy wciep do gorka, zalyj zimnom wodom i zagotuj. Kiej zawrze, dodej golono. Warz kajś z godzina, potym wciep jarzina i przyprawy, dolyj zedwie łyżki łoctu i trocha zalcu do smaku. Warz, aż miynso bydzie blank mienkie.
Miynso wyciong z gorka, połobiyrej.
Pożniyj na małe koncki.
To, co ci sie wywarziło łodcedź.
Posiekane miynso wciepej do miskii zalyj wywarym.
Odstow do zimnego. Kiej łostygnie - wsadź do lodówki.
Nie jydz, aże bydzie zgynstniałe!
Podowej z cytryną, ale barzi po ślonsku bydzie z łoctym.
Mie nojlepiyj pasuje z zynftem.
... a lorneta... czymu niy?
Komentarze do przepisu (5)
Dziękuję bardzo za uwagi. W zasadzie masz rację, ale przepis oryginalny (jeszcze po babci) zakłada... Czytaj całość »
Dziękuję bardzo za uwagi. W zasadzie masz rację, ale przepis oryginalny (jeszcze po babci) zakłada ocet, a on, mimo tego, że niezdrowy, poprawia smak.
Nie ująłem tego w przepisie, ale z jarzynami do wywaru również dodaję czosnek, tak, że galareta ma właściwy, lekko czosnkowy smak. Nie zawsze to co dobre jest zdrowe. Szkoda :-(
Pzdr
Wiech
Tak jak pisze danda, każdy sobie przy stole dokwasza czym chce, pozdrawiam :)
*Przejdziesz do wersji klasycznej