Słoneczka z ciasta francuskiego

Słoneczka z ciasta francuskiego
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Przekąska na którą każdy się skusi, mięso mielone z papryczką, zawinięte w cieście francuskim.

Składniki

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 20 dag mięsa mielonego
  • Sól
  • Jajko
  • Oregano
  • Bułka tarta
  • Papryka ostra
  • 1 papryka czerwona

Przygotowanie

  1. 1. Do miski przekładamy mięso.

  2. 2. Wbijamy jajko.

  3. 3. Doprawiamy solą oraz oregano.

  4. 4. Wsypujemy bułkę tartą oraz paprykę.

  5. 5. Paprykę drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wyrabiamy masę mięsną.

  6. 6. Ciasto francuskie rozkładamy.

  7. 7. Kroimy na 4 paski.

  8. 8. Nakładamy kilka małych kuleczek mięsny na każdy pasek.

  9. 9. Składamy ciasto tak jak pokazane jest na zdjęciu.

  10. 10. Zwijamy w koło.

  11. 11. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia

  12. 12. Zapiekamy 15 minut w 180 ̊C.
    13. Przekąska gotowa.
    14. Smacznego.

Komentarze do przepisu (6)

slodkisentyment 17 maja 2019
O tak, chętnie bym się skusiła :)
Nevermore 18 maja 2019
Z francuzem wszystko jest pyszne i zawsze rewelacyjnie smakuje. SUper przepis, mniam, mniam :)
bryssska 19 maja 2019
Pyszna przekąska ;-D
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 20 dag mięsa mielonego
  • Sól
  • Jajko
  • Oregano
  • Bułka tarta
  • Papryka ostra
  • 1 papryka czerwona
Składniki