Słoik do pracy: zdrowo na surowo

Słoik do pracy: zdrowo na surowo
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
Poranny starter :) można zjeść w pracy na drugie śniadanie, a można schrupać po drodze w samochodzie jako pierwsze śniadanie :)

Składniki

  • Marchew - 1 szt
  • Kalarepa - 1/2 szt
  • Seler naciowy - 1/4 szt (2/3 gałązki)

Przygotowanie

  1. Warzywa myję obieram, kroję w słupki i pakuje do ok 300 ml słoika. Cały proces trwa 3 minuty.

    Ważna kolejność jedzenia, więc aby było wygodnie wyjmować, każde warzywo ma inną długość słupka (różnica na oko pół centymetra):
    - najdłuższy seler naciowy
    - srednia kalarepa
    - najkrótsza marchewka :)

    To bardzo wygodne śniadanie, przygotowywane podczas porannej kawy albo na raty z doskoku:) w międzyczasie porannej wojny domowej o wolną łazienkę :)

    Kiedy nie ma czasu zjeść w domu, można zjeść w drodze do pracy:)

Składniki
  • Marchew - 1 szt
  • Kalarepa - 1/2 szt
  • Seler naciowy - 1/4 szt (2/3 gałązki)
Składniki