Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zakąska w wyśmienitym sosie, złotawo-brązowej barwie
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 146
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 302
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 13
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 112
Składniki
Cebulkę umieścić w garnku z wrzącą wodą, następnie pozostawić do wystygnięcia, obrać i przekroić na połowy.
Olej rozgrzać na dużej patelni. Jeśli chcesz możesz umieścić na niej 2 pokruszone listki laurowe, potem ( obowiązkowo:) cebulkę Smażyć wśredniej temperaturze przez 5-6 minut, aż cebula przybierze z każdej strony lekko brązowy odcień.
Skórkę z cytryny pokroić w cienki paski i dodać do cebulki wraz z cukrem i miodem. Dusić przez 2-3 minuty, aż do lekkiej karmelizacji, od czasu do czasu mieszac.
Ostrożnie dolać ocet i mieszając, kontynuować duszenie cebulki przez 5 minut, aż stanie się miękka, a sos będzie jednolity.
Gotowe cebulki przełożyć do salaterek i natychmiast podawać. SMACZNEGO!
Rady: --Im więcej doda się cukru lub octu, tym bardziej cebulki będą słodkie lub kwaśne - Cebulkę do wrzącej wody należy włożyć na 10 minut, następnie ostudzić i delikatnie obrać.