Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Slodko-kwasna papryka, smakuje fantastycznie i dobrze komponuje sie ze swiezym pieczywem, potrawami z grilla, jest swietna przystawka do obiadu.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 480
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1293
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 348
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 480
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1293
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 55
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 348
Składniki
Paprykę umyc i przelozyc w calosci do woka lub garnka. Dodac 2 peperoni, 1 lyzeczke soli morskiej, 1 lyzke cukru, swiezo mielony pieprz, olej roslinny i ocet winny. Cebule i czosnek obrac i posiekac. Wok rozgrzac, przykryc pokrywka a nastepnie zredukowac ogien do najmniejszego. Po ok. 30 minatach przekrecic ostroznie papryki uwazajac, aby sie nie rozpadly i dusic nastepne pól godziny lub dluzej, do momentu, az papryka pozbedzie sie calkowicie wody. Wylaczyc ogien, pozostawic papryke w woku do nastepnego dnia i przed podaniem posypac zielenina.
Super komponuje sie z innymi przekaskami.