Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śliwki w szynce parmeńskiej - robi się je migusiem , a smakują niebiańsko.
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 492
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1328
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 68
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 492
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1328
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 68
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Każdy plaster szynki parmeńskiej, przekrawam na pół. Teraz w każdą połowę plasterka owijam śliwkę i zabezpieczam wykałaczką. Do rogrzanego na 200 stopni piekarnika w naczyniu żaroodpornym (lekko skropiłam je wodą, można oliwą ) wstawiłam nasze zawinięte mini roladki. Piekę je 20 min z opcją góra - dół , następnie zmnieniam funkcję na termoobieg i zapiekam jeszcze 5 minut. Chrupiące , gorące! Smacznego :)