Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem

Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: Murena
Pyszne,smaczne i szybko się robi :)

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 375 g
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 130 g fety
  • 2-3 ząbki czosnku ,2 łyżki śmietany 18-procentowej
  • 1 garść startego sera żółtego

Przygotowanie

  1. Szpinak podsmażyć na patelni, odparować wodę. Dodać zmiażdżony czosnek oraz pokruszoną fetę, Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły. Dodać śmietanę oraz ser i znowu dokładnie wymieszać aby składniki sie połączyły. Szpinakową masę przestudzić, aby była letnia. Ciasto francuskie (duży płat 375 g - 50x26) rozwinąć, posmarować masą szpinakową, zwinąć w roladę wzdłuż dłuższego boku i pokroić na plastry o szerokości ok 1-1,5 cm. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem i piec w piekarniku nagrzanym do 200 C ok 15-20 minut aż ślimaczki ładnie się zarumienią.

Składniki
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 375 g
  • 450 g szpinaku mrożonego
  • 130 g fety
  • 2-3 ząbki czosnku ,2 łyżki śmietany 18-procentowej
  • 1 garść startego sera żółtego
Składniki