Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, klasyczna przekąska z ciasta francuskiego. Proste i szybkie w przygotowaniu, zwłaszcza kiedy można już kupić gotowe ciasto francuskie, zrobienie ich to maksymalnie 30 min. i przekąska gotowa. Rewelacyjnie smakują zarówno na ciepło jak i zimno. Mogą być fajnym pomysłem na drugie śniadanie do szkoły lub pracy. Możemy zabrać je również na wycieczkę. Sprawdzą się także na domowe przyjęcie, Sylwestra, karnawał itp.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 214
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 214
Składniki
Cukinie umyć i pokroić wzdłuż na plastry, podsmażyć na patelni z każdej strony (najpewniej grillowej). Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować keczupem i posypać przyprawą do pizzy. Następnie poukładać na nim najpierw plasterki sera, a następnie plasterki szynki i cukinii. Całość zawinąć w rulon tworząc długą roladę. Następnie pokroić na plasterki o szerokości ok. 2cm. Gotowe ślimaczki poukładać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy białkiem (lub oliwą) i wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Czas pieczenia musimy dostosować do swojego piekarnika. Podawać np. z ulubionym sosem Smacznego! :)