Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką parmeńską:)

Ślimaczki z ciasta francuskiego  z szynką parmeńską:)
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: KatarzynaM
Świetna przekąska, która uatrakcyjni każda imprezę :)

Przygotowanie

  1. Ciast francuskie rozwinąć i delikatnie posmarować keczupem. Na cieście rozłożyć szynkę parmeńską i posypać startym parmezanem.

  2. Ciasto zwinąć ciasno w rulon ( tak jak roladę).

  3. Zwinięte ciasto pokroić na około 2 cm plastry i ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia.

  4. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ciasto francuskie się zarumieni, mniej więcej 15 minut. Wyglądają bardzo ładnie i są naprawdę smaczne. Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (2)

grazka950 10 kwietnia 2016
uwielbiamy takie ,,dodatki,, do grilla,z pewnością u nas zagoszczą:)
Futka 10 kwietnia 2016
Cudowne i bardzo smakowite ślimaczki :D
Składniki