Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetna przekąska, która uatrakcyjni każda imprezę :)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 142
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 142
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 35
Składniki
Ciast francuskie rozwinąć i delikatnie posmarować keczupem. Na cieście rozłożyć szynkę parmeńską i posypać startym parmezanem.
Ciasto zwinąć ciasno w rulon ( tak jak roladę).
Zwinięte ciasto pokroić na około 2 cm plastry i ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia.
Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, aż ciasto francuskie się zarumieni, mniej więcej 15 minut. Wyglądają bardzo ładnie i są naprawdę smaczne. Można je podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego :)