Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: kasia90
Pyszna i szybka przekąska :)

Składniki

  • Składniki w opisie

Przygotowanie

  1. Składniki:
    • 1 opak. ciasta francuskiego (300g)
    • 4 czubate łyżki ketchupu pikantnego
    • 1 czubata łyżka majonezu
    • 1 łyżeczka bazylii
    • 1 łyżeczka oregano
    • pół łyżeczki granulowanego czosnku
    • szczypta soli i pieprzu
    • dowolna wędlina ( taka jaką lubimy)
    • Starty żółty ser (ilość wedle uznania)

  2. Wykonanie:
    1. Ketchup, majonez, bazylię, oregano, czosnek granulowany, pieprz i sól wymieszać razem na jednolity sos.
    2. Ciasto francuskie rozwinąć, posmarować sosem. Poukładać na nim najpierw plasterki wędliny, a następnie posypać startym żółtym serem. Całość zawinąć (złapać za dłuższy brzeg i zrolować). Pokroić na plasterki o szerokości ok. 1,5-2cm.
    3. Gotowe ślimaczki z ciasta francuskiego położyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    4. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200C i piec ok. 20 minut (do zarumienienia). Podawać np. z sosem czosnkowym. Smacznego! :)

Komentarze do przepisu (1)

pelen_brzuszek 13 kwietnia 2019
świetna przekąska :)
Składniki
  • Składniki w opisie
Składniki