Ślimaczki szynką i serem

Ślimaczki szynką i serem
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: jagoda114
szybka przekąska z ciasta francuskiego

Składniki

  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • wędlina 20 dag
  • ser żółty 20 dag
  • jajko 1 szt

Przygotowanie

  1. Piekarnik rozgrzać do 220', ciasto rozłożyć, ułożyć na nim wędlinę i ser, zwinąć w roladę, pokroić na 2 cm kawałki, ułożyć na blaszkę, posmarować rozkłóconym jajkiem, piec ok 20-25 min. Można podawać polane keczupem lub jako dodatek do barszczu czerwonego. Smacznego.

Komentarze do przepisu (2)

szakra 11 listopada 2015
Rewelacyjna "ślimaczki", ale dopełnieniem jest sos czosnkowy własnej roboty :-D
rosynka 09 marca 2016
bardzo fajne i szybkie slimaczki!
Składniki
  • ciasto francuskie 1 opakowanie
  • wędlina 20 dag
  • ser żółty 20 dag
  • jajko 1 szt
Składniki