Śledziowy tatar

Śledziowy tatar
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
O :)

Składniki

  • 4 filety śledziowe
  • 5 marynowanych pieczarek
  • 2 strąki marynowanej papryki (bez skórki)
  • 4 korniszony
  • Cebula
  • Anchois
  • Sok i skórka otarta z cytryny
  • Pieprz
  • Cukier
  • Limonka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Kilka gałązek natki pietruszki

Przygotowanie

  1. Posiekać drobno śledzie ,marynowane pieczarki ,korniszony ,anchois ,cebulę ,paprykę oraz jajko na twardo. Wymieszać składniki.
    Dodać skórkę z cytryny ,oliwę ,posiekany szczypiorek. Doprawić sokiem z cytryny ,pieprzem ,szczyptą cukru ,nakryć i wstawić do lodówki na 2 godziny.
    Tatar śledziowy podawać na chlebie wieloziarnistym ,przybrać półplasterkami limonki i natką pietruszki.

Komentarze do przepisu (1)

joanna78 26 września 2013
Uwielbiam śledzia pod każdą postacią a takiego jeszcze nigdy nie jadłam. Ciekawe połączenie smaków muszę... Czytaj całość »
Uwielbiam śledzia pod każdą postacią a takiego jeszcze nigdy nie jadłam. Ciekawe połączenie smaków muszę wypróbować :-)
Składniki
  • 4 filety śledziowe
  • 5 marynowanych pieczarek
  • 2 strąki marynowanej papryki (bez skórki)
  • 4 korniszony
  • Cebula
  • Anchois
  • Sok i skórka otarta z cytryny
  • Pieprz
  • Cukier
  • Limonka
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki posiekanego szczypiorku
  • Kilka gałązek natki pietruszki
Składniki