Śledzik w śmietanie,porze i kukurydzy.

Śledzik w śmietanie,porze i kukurydzy.
> 5-6 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Idealny ślledzik jako przystawka na świątecznym stole.Aromatyczny i bardzo smaczny,serdecznie polecam:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć w zimnej wodzie,co jakiś czas ją zmieniać przez 4 godz.

    Ugotować zalewę,pora pokroić w paski w poprzek i wrzucić na gotującą zalewę na moment ,tyle by się sparzył.

    Zalewę wystudzić i do zimnej dać śledzie pokrojone na mniejsze części.

    Na drugi dzień śledzie odcedzić z zalewy,dodać kukurydzę,śmietanę oraz pieprz.Wymieszać i zostawić na 2 godz,by śledzie przeszły smakami.

  2. Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (16)

fafiatko 07 kwietnia
Swietne! szukalam przepis na lekko marynowane sledzie i to bedzie strzal w dziesiatkę!
BEATA1978 07 kwietnia
Pyszne, też takie robię tylko bez kukurydzy, bo nie przepadam za nią. Czasami dodaję marynowane grzybki.
kucharka-amatorka 07 kwietnia
Chętnie skorzystam z Twojego przepisu.
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki