Śledzik w śmietanie i zalewie octowej.

Śledzik w śmietanie i zalewie octowej.
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
avatar Autor: Docherro
Bardzo lubię śledzie w każdym wydaniu:)

Składniki

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyć na 4-5 godz.
    Ugotować zalewę octową z dodatkiem liści i ziela.Dodać do smaku cukier,ja lubię taką pół słodką.
    Wrzucić do zalewy cebulę pokrojoną w piórka i zagotować.
    Do wystudzonej dać pokrojone śledzie i zostawić na kilkanaście godzin,by śledzie dobrze przeszły marynatą.
    Na drugi dzień śledzie odcedzić z zalewy i wymieszać ze śmietaną.

    Smacznego życzę!

Komentarze do przepisu (6)

Konto usunięte 11 października 2016
Ale mam ślinotok... to przez ten ocet :). Walnę takie śledzie w weekend.
Bellapi 12 października 2016
ani się obejrzymy a ten śledzić wyląduje na świątecznym stole.........:)
GREGORHSPEED 13 października 2016
Ubóstwiam śledzie <3 czasami mam fazę i kilogramami jem :P
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki