śledzik po swojemu

śledzik po swojemu
> 3-4 os.
> 30 min
średnie
przystępne
avatar Autor: kingens
kiedy śledziki się przez noc przegryzą w lodówce to każdy będzie wspominać twoje przyjęcie...

Składniki

  • filety śledziowe(matiasy), 0.5kg.
  • cebula, 2szt.(duże)
  • papryka świeża, 1szt.
  • ogórek zielony szklarniowy, 1szt.
  • pieprz,curry, wg.uznania
  • olej, 0,4l.

Przygotowanie

  1. filety śledziowe namaczamy w zimnej wodzie a w miedzy czasie obraną cebulkę kroimy w półkrążki,papryczkę w cienkie paski jak równię ogórka kroimy w zapałkę(cienkie paski)Do poszatkowanych warzyw dodajemy pieprz i curry z odrobina oleju po czym mieszamy.Filety osączamy i kroimy pod skosem na szerokość ok.1,5cm.W misce przekładamy śledzie na przemian z warzywami a na końcu zalewamy olejem.Dziękuję za uwagę i życzę smacznego.Czas realizacji jest podany bez nocnej "przegryzki":)

Komentarze do przepisu (1)

helcia 24 czerwca 2009
Niby zwykłe śledzie...Godne uwagi i wypróbowania
Składniki
  • filety śledziowe(matiasy), 0.5kg.
  • cebula, 2szt.(duże)
  • papryka świeża, 1szt.
  • ogórek zielony szklarniowy, 1szt.
  • pieprz,curry, wg.uznania
  • olej, 0,4l.
Składniki