Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nóż, słoik, deska do krojenia, siteczko, miseczka, ręczniki papierowe
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3149
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 3149
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 253
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie ok 2 godz. Osączyć z wody, osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić na mniejsze kawałki. Obrane cebule pokroić w półplastrki. Żurawinę sparzyć gorącą wodą. Osączyć na siteczku. W większym słoiku układać warstwę cebuli, śledzi i żurawiny. Oprószać pieprzem. Zalać olejem rzepakowym wymieszanym z octem. Śledzie schłodzić w lodówce. Po kilku godzinach są gotowe do jedzenia. Smacznego