Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze śledziki zrobimy zawsze sami, w domu, wybierając ulubione dodatki. Dzisiaj z suszonymi pomidorami, żurawiną i musztardą francuską.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1101
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1048
Składniki
Śledzie dobrze wymoczyć. Osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w paski. Dodać suszoną żurawinę. Zalać olejem z pomidorów i skropić 1 łyżką octu lub soku z cytryny, tak by były przykryte. Odstawić na 2-3 godziny. Cebulę drobniutko pokroić i zalać w osobnej miseczce wrzątkiem na 15 minut. Odsączyć na sicie. Pokrojone śledzie ułożyć na podłużnym półmiski, obok cebulka i musztarda a z drugiej strony pokrojone drobno suszone pomidory. Udekorować natką selera lub pietruszki.