Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój mąż ze słodkich rzeczy najbardziej lubi śledzie. Tak przygotowane są bardzo smaczne. Polecam.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Płaty śledziowe wymoczyć w wodzie tak długo jak chcemy żeby miały smak. Najlepiej sprawdzić po godzinie czy smakują tak jak chcemy. Śledzie osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić na kawałki. Mogą być większe lub mniejsze. Przełożyć do miseczki i dodać sok z cytryny. Pomieszać. Cebulę obrać i bardzo cienko pokroić w plasterki. Można w półplasterki. Dodać do miseczki. Dodać suszone pomidory krojone w paseczki. Dodać osączone na sitku kapary i pieprz kolorowy w ziarnach. Wszystko dobrze pomieszać. Przełożyć do słoika i zalać olejem rzepakowym tak żeby wszystko przykryć. Wstawić do lodówki na ok 2 godz żeby smaki się przegryzły. Gotowe Smacznego