Śledzie z rodzynkami

Śledzie z rodzynkami
> 5-6 os.
> 60 min
średnie
przystępne
wbrew pozorom fajnie smakują :)

Składniki

  • 1/2 kg płatów śledziowych
  • 2 cebule
  • 2 garście rodzynek
  • ok. 1 szkl. oleju
  • 2 łyżki octu

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyć. Rodzynki zalać wrzątkiem i odstawić. Cebulę pokroić w kostkę, sparzyć i odcedzić. Rodzynki odcedzić. Śledzie pokroić na mniejsze kawałki skropić octem lub sokiem z cytryny. Do miski przełożyć śledzie dodać cebulę, 2 łyżki octu i olej wymieszać, w razie potrzeby dodać oleju tak żeby całe śledzie były przykryte. Odstawić do lodówki żeby się przegryzły. Smacznego

Komentarze do przepisu (4)

Konto usunięte 05 kwietnia 2013
Przepis super a zdjęcie jeszcze lepsze :))) pozdrawiam i stawiam 7 , na szczęście :))
anetas197601 05 kwietnia 2013
Dziękuję Kochana :)) Pozdrawiam
MEGI110278 07 kwietnia 2013
Bardzo fajne śledziki...
Zrobię je na bank !
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1/2 kg płatów śledziowych
  • 2 cebule
  • 2 garście rodzynek
  • ok. 1 szkl. oleju
  • 2 łyżki octu
Składniki