Śledzie z rodzynkami

Śledzie z rodzynkami
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
avatar Autor: figg
Połączenie nieco ekscentryczne ale skoro ja je lubię to amatorzy śledzi polubią na pewno:-))

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymoczone wcześniej śledzie kroimy na kawałki.
    Na oleju należy podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i namoczone wcześniej rodzynki następnie dodać przecier pomidorowy i dokładnie wymieszać.Chwilkę przesmażyć
    Układamy warstwę śledzi, oprószamy delikatnie pieprzem i wykładamy część rodzynek w przecierze. Znowu warstwa śledzi,pieprz i rodzynki.
    Ja nakładam jeszcze ciepłe i wtedy śledziki kruszeją szybciej. Możecie to też ostudzić tyle że wtedy muszą poleżeć chociaż dzień w lodówce. Można też lekko skropić octem śledzie i dopiero położyć warstwę z rodzynkami.To wszystko kwestia naszego smaku.

Komentarze do przepisu (2)

Ewaaa 16 stycznia 2014
dobre !
renka 17 stycznia 2014
Były u nas na wigilii ,smaczne-)
Składniki
Składniki