Śledzie z honey mango

Śledzie z honey mango
> > 6 os.
> > 60 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Obserwator
Śledzie "zanurzone" w wielu smakach

Składniki

  • 6 filetów śledzia a'la matias
  • 2 cebule
  • 10 suszonych pomidorów z zalewą
  • 2 łyżki kaparów z zalewy
  • 2 szt. honey mango
  • 20 szt. zielonych oliwek bez pestek
  • oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami
  • Oliwa z oliwek
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Śledzie moczyłem kilka godzin w mleku, osuszyłem na ręczniku papierowym. Pokroiłem na 3 cm kawałki i oprószyłem świeżo mielonym pieprzem. Cebule pokroiłem w piórka i zeszkliłem na oliwie ze słoika z suszonymi pomidorami. Suszone pomidory drobno pokroiłem. Obrałem mango i pokroiłem w kostkę. W słoiku układałem warstwami: cebulę, pomidory, kapary, śledzie, oliwki przekrojone na pół, mango i tak na przemian, kończymy pomidorami i kaparami. Zalałem oliwą po pomidorach i uzupełniłem oliwą z oliwek. Wstawiłem do lodówki na całą noc.

Składniki
  • 6 filetów śledzia a'la matias
  • 2 cebule
  • 10 suszonych pomidorów z zalewą
  • 2 łyżki kaparów z zalewy
  • 2 szt. honey mango
  • 20 szt. zielonych oliwek bez pestek
  • oliwa ze słoika z suszonymi pomidorami
  • Oliwa z oliwek
  • pieprz
Składniki