Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawy smak :)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 205
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 205
Składniki
Śledzie namoczyć w wodzie mineralnej przez 1 godzinę, pokroić w dzwonka szerokości ok. 3 cm. W słoju układać kolejno : warstwę śledzi, posypać czosnkiem, majerankiem i mielonym pieprzem, następna warstwę śledzi.. itd.. Całość zalać oliwą/ olejem, wrzucić 2-3 ziarenka ziela angielskiego i listek laurowy. Zakręcić słój, wymeszać wszystko wstrząsając energicznie. Odstawić do lodówki. Śledzik nabiera mocy po kilku godzinach :)