Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te śledzie są po prostu pyszne. Polecam.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 133
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 133
Składniki
Filety śledziowe wymoczyć w wodzie z octem jabłkowym ( na szklankę wody 2 łyżki octu jabłkowego) ok 2 godz. Filety osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić na kawałki ok 2cm. Cebulę pokroić w półkrążki. Groszek wyłożyć na sito , żeby obciekł. Do słoika układać warstwami cebulę, śledzie, groszek aż do wyczerpania składników. Następnie wlać olej lniany tak, żeby wszystko było przykryte. Wstawić do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się polubiły, a później tylko zajadać. Smacznego.