Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z moich ulubionych sposobów na śledzie...
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 383
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Matjasy wymoczyć w zimnej wodzie do uzyskania odpowiedniego stopnia słoności. Odcedzić, dokładnie osuszyć, pokroić na kawałki.
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki bardzo drobno posiekać.
Cytryny sparzyć wrzątkiem, zetrzeć skórkę. Następnie wyfiletować je ostrym nożem, zachowując cały wyciekający sok.
Sok z cytryny wymieszać z cukrem pudrem, olejem i skórką cytrynową.
W misce połączyć matjasy, cebulę, natkę pietruszki i miąższ z cytryny. Wlać cytrynową marynatę, wymieszać. Całość przełożyć do słoika, wstawić do lodówki na 2 dni.