Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie z orientalną nutą dzięki dodatkowi przyprawy Curry, która nadaje oryginalnego aromatu oraz pięknego złotego koloru.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 126
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 126
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 374
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 167
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 126
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 126
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 374
Prosty, smaczny deserek, przygotowany z galaretek i ubitej śmietany 30 %. Do...
Odsłon: 167
Składniki
Śledzie moczymy przez noc. Marchewkę kroimy w słupki, a cebule w piórka. Na patelnię wlewamy pół szklanki oleju, wsypujemy przyprawy i chwilę smażymy. Dodajemy marchewkę i cebulę i dusimy około 5 minut, warzywa powinny być al dente. Do uduszonych warzyw wlewamy resztę oleju. Studzimy. Płaty śledziowe przekładamy warstwami warzyw w słoiku wierzch zalewamy pozostałym olejem. Przed podaniem płaty śledziowe zwijamy w rulony w środek wkładając warzywa z zalewy. Opcjonalnie można posypać ulubioną zieleniną. Tak przygotowane śledzie można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.