Śledzie z cebulką w oleju lnianym

Śledzie z cebulką w oleju lnianym
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Szaffranka
Zdrowa przekąska o wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych - cennych dla naszego organizmu. Polecam ją każdemu.

Składniki

  • 500 g solonych płatów śledziowych (Matias)
  • 2 duże cebule
  • ok. 200 ml oleju lnianego

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe moczyć w wodzie 0,5 h. Następnie zlać wodę i pokroić je na kawałki. Cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Układać w dużym słoiku (0,9 l) na przemian warstwami, raz śledzie, raz cebulka, aż do zapełnienia. Całość zalać olejem lnianym. Słoik mocno zakręcić i odstawić do lodówki na 3 dni, żeby smaki się połączyły.

Komentarze do przepisu (1)

renka 29 stycznia 2017
Uwielbiam,pycha :)))
Składniki
  • 500 g solonych płatów śledziowych (Matias)
  • 2 duże cebule
  • ok. 200 ml oleju lnianego
Składniki