Śledzie z cebulą w oleju

Śledzie z cebulą w oleju
> 3-4 os.
> 30 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 500 g filetów śledziowych
  • 1 cebula
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czosnkowa cebula
  • 5 pomidorów suszonych
  • 5 ogórków konserwowych
  • 5 pieczarek marynowanych
  • 3 papryki konserwowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • Olej

Przygotowanie

  1. Śledzie opłukać w wodzie. Potem dokładnie odsączyć na sicie i pociąć na 3-4 cm kawałki. Obraną cebulę posiekać w półtalarki. Pieczarki i ogórki pokroić w plasterki ,paprykę w paski. Wszystko wymieszać dodając suszone pomidory ,ziele angielskie i liść laurowy ,włożyć do słoika i zalać olejem. Przed podaniem powinny postać dzień w lodówce.

Komentarze do przepisu (2)

USMIECH 22 sierpnia 2013
Apetycznie wyglądają, składniki też w moim guście. Zabieram :)
Konto usunięte 23 sierpnia 2013
moje smaki ,śledzie pod każdą postacią:)
Składniki
  • 500 g filetów śledziowych
  • 1 cebula
  • 1 czerwona cebula
  • 1 czosnkowa cebula
  • 5 pomidorów suszonych
  • 5 ogórków konserwowych
  • 5 pieczarek marynowanych
  • 3 papryki konserwowe
  • 2 ziarenka ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • Olej
Składniki