Śledzie z cebulą i koperkiem

Śledzie z cebulą i koperkiem
> > 6 os.
> 30 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: Fonka
Filety śledziowe z cebulką i świeżym koprem, doprawione olejem, po prostu pyszne.

Składniki

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy w dużej ilości zimnej wody, najlepiej całą noc, wtedy są najlepsze na sól.. Wyjmujemy z wody, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 2 cm kawałki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę, koper drobno siekamy. Wkładamy śledzie do słoika, posypujemy koprem i cebulą i tak warstwami. Śledzie układamy dość ciasno, ale nie ugniatamy.
    Zalewamy olejem który wypełni powstałe w słoju szczeliny.
    Odstawiamy do lodówki na kilka godzin, aby smaki się przegryzły.

Składniki
Składniki