Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo szybko znikają z talerza.
garnek do gotowania
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88273
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Gołąbki siostry Anieli to ciekawa alternatywa dla klasycznej wersji tego dani...
Odsłon: 88273
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 31
Składniki
Wszystkie składniki razem z cebulą zagotować. Gotować tak około 20 min. Śledzie opłukać, oczyścić, osuszyć i pokroić w kawałki szerokie na około 2 - 3 cm, pokrojone śledzie włożyć do gorącej zalewy, ponownie gotować jeszcze około 20 min. Po zagotowaniu śledzie włożyć w chłodne miejsce w celu przegryzienia smaków. Śledziki są najlepsze po 2 - 3 dniach.