Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te aromatyczne śledzie to doskonała propozycja na świąteczny stół. Ale nie tylko :) Osobiście przepadam za śledziami, więc nie czekam na żadną okazję – robię je wtedy kiedy przyjdzie na nie smak. Czasem są w śmietanie, czasem w zwykłym oleju czy zalewie octowej, a czasem pokuszę się o takie – mocno aromatyczne.
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1102
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 142
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 177
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 117
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1049
Składniki
Śledzie zalewamy zimną wodą i moczymy tak długo aż pozbędą się nadmiaru soli (1-2 godz. - wszystko zależy od naszego smaku). Cebulę kroimy w piórka, imbir obieramy i kroimy na cienkie plasterki. Zagotowujemy wodę, ocet, oliwę, cukier, imbir, goździki, anyż, ziele angielskie, pieprz, kolendrę, liście laurowe, cebulę, cynamon i sól. Następnie studzimy. Wymoczone śledzie kroimy na kawałki, układamy w słoiku przekładając gałązkami tymianku, zalewamy marynatą. Odstawiamy na 24 godz. do lodówki.