Śledzie w trzech smakach

Śledzie w trzech smakach
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 30 fietów śledziowych w oleju
  • Sos musztardowy:
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • łyżka musztardy dijon
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 100 ml oleju
  • Sos cebulowy:
  • 2 pokrojone w kostkę czerwone cebule
  • posiekany ząbek czosnku
  • 200 ml majonezu
  • 100 ml śmietany 18 %
  • łyżeczka sosu worcestershire
  • łyżka musztardy delikatesowej
  • Sos pomidorowy:
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżki ketchupu z pomidorów malinowych
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 100 ml oleju

Przygotowanie

  1. Filety osączyłem z zalewy ,pokroiłem na kawałki i podzieliłem na trzy. W trzech osobnych miseczkach przygotowałem sosy. Do każdej porcji śledzi wlałem inny sos. Najlepiej smakują na drugi dzień.

Komentarze do przepisu (10)

Ewaaa 01 lutego 2014
pycha ! śledziowy wypas :) coś dla nas :)
panka 01 lutego 2014
Do natychmiastowego zrobienia :) Uwielbiam śledzie pod prawie każdą postacią .
agatokaj 01 lutego 2014
O jejku o tej prze takie rarytasy?
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 30 fietów śledziowych w oleju
  • Sos musztardowy:
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • łyżka musztardy dijon
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 100 ml oleju
  • Sos cebulowy:
  • 2 pokrojone w kostkę czerwone cebule
  • posiekany ząbek czosnku
  • 200 ml majonezu
  • 100 ml śmietany 18 %
  • łyżeczka sosu worcestershire
  • łyżka musztardy delikatesowej
  • Sos pomidorowy:
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 2 łyżki ketchupu z pomidorów malinowych
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 100 ml oleju
Składniki