Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na świąteczny stół polecam tak przygtowane śledzie.Są bardzo smaczne i mają ciekawy kolor.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 442
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13016
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 97
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 442
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13016
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 97
Składniki
Śledzie wymoczyć przez 3-4 godz.co jakiś czas zmieniając im wodę. Do miski dać śmietanę ,cukier,pieprz i nitki szafranu. Trzepaczką rozmieszać śmietanę ,cukier i szafran do jego rozpuszczenia. Cebulkę odcedzić dać do miski ze śmietaną. Śledzie pokroić w paski 1,5 cm,dymkę posiekać. Wrzucić do miski.Dodać sok z cytryny. Całość wymieszać i odstawić na 3-4 godz.do lodówki.
Smacznego życzę!