Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym

Śledzie w sosie śmietanowo-koperkowym
> 5-6 os.
> 30 min
łatwe
tanie
Dla miłośników śledzia. Subtelny w smaku.

Składniki

  • 500 g filetów śledziowych
  • 1 l mleka
  • 2 pęczki koperku
  • 500 ml śmietany
  • cebula
  • cukier
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Śledzie na całą noc zalewamy mlekiem. Kroimy w mniejsze kawałki.
    Śmietanę mieszamy z posiekaną cebulą i koperkiem ,doprawiamy do smaku cukrem oraz pieprzem ,dodajemy śledzie ,mieszamy i wstawiamy do lodówki na 24 godziny.

Komentarze do przepisu (1)

BEATA1978 26 grudnia 2014
Pyszności :)
Składniki
  • 500 g filetów śledziowych
  • 1 l mleka
  • 2 pęczki koperku
  • 500 ml śmietany
  • cebula
  • cukier
  • pieprz
Składniki