Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne śledzie marynowane w sosie pomidorowym z papryką konserwową, cebulą, gorczycą i przypawami.
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 206
Do rosołu kolagenowego wykorzystujemy mięso drobiowe i kawałek wieprzowiny, n...
Odsłon: 206
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w piórka, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy, wrzucamy cebulę z czosnkiem i chwilkę podsmażamy. Koncentrat pomidorowy mieszamy z wodą i wlewamy do cebuli, dusimy na małych ogniu. Paprykę konserowową kroimy w paseczki i dodajemy do patelni. Wrzucamy również liść laurowy, ziele angielskie, gorczycę i pieprz. Przyprawiamy do smaku. Dusimy około 5 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Filety śledziowe kroimy w zgrabne paski. Do słoika na przemian wykładamy troszkę śledzi i polewamy kilkoma łyżkami sosu. Na końcu powinien znaleźć się sos. Tak przygotowane śledzie przechowujemy w lodówce. Smacznego ;)