Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne śledzie w sosie musztardowym z dodatkiem miodu idealne na świąteczno wigilijny stół.
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 102
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 102
Składniki
Śledzie wypłukaj, zalej zimną wodą i mocz około 1,5 godziny. Cebulę obierz, pokrój w cienkie plasterki i zalej wrzątkiem na 15 minut żeby cebula zmiękła. Składniki na sos wymieszaj ze sobą.
Śledzie odsącz i osusz ręcznikiem papierowym a następnie pokrój w dowolnej wielkości paski. Cebulę odciśnij i połącz z sosem. Śledzie wymieszaj z cebulą i sosem, możesz również ułożyć warstwowo cebulą, śledzie i sos . Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.