śledzie w śmietanie

śledzie w śmietanie
> 5-6 os.
> > 60 min
średnie
przystępne
uwielbiam śledzie pod każdą postacią :)

Składniki

  • 1 kg płatów śledziowych
  • 200 ml śmietany 18%
  • 310 mi majonezu kieleckiego
  • 3-4 średnie cebule

Przygotowanie

  1. śledzie namoczyć ok. 2 h. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, sparzyć a następnie odcedzić na siteczku. Majonez wymieszać ze śmietaną. Śledzie pokroić ułożyć na talerzach jeden obok drugiego, delikatnie skropić octem i zostawić na 15 minut. Śledzie przełożyć do miski dodać cebulę i majonez ze śmietaną, razem wymieszać i wstawić do lodówki żeby się przegryzło. Smacznego

Komentarze do przepisu (5)

Konto usunięte 07 stycznia 2013
Uwielbiam takie śledzie !!!
irma 07 stycznia 2013
Super śledziki, zwłaszcza, że z majonezem "Kieleckim".
anetas197601 07 stycznia 2013
ja też :))
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
  • 1 kg płatów śledziowych
  • 200 ml śmietany 18%
  • 310 mi majonezu kieleckiego
  • 3-4 średnie cebule
Składniki