Śledzie w śmietanie

Śledzie w śmietanie
> 3-4 os.
> 15 min
łatwe
tanie
:)

Składniki

  • 1/2 kg filetów śledziowych
  • 1/2 kg cebuli
  • Śmietana "swojska"
  • Ocet
  • Sól
  • Pieprz biały
  • Cukier

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić w kostkę, posypać cukrem i szczyptą soli, skropić octem i wymieszać , po czym odstawić na kilka minut.
    Dodać smietanę ,pieprz (do smaku) i wymieszać. Śledzie wymieszać ze śmietaną i cebulą ,i wstawić do lodówki na kilka godzin przed podaniem.

Składniki
  • 1/2 kg filetów śledziowych
  • 1/2 kg cebuli
  • Śmietana "swojska"
  • Ocet
  • Sól
  • Pieprz biały
  • Cukier
Składniki