Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 8
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 20
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7961
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 8
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 20
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7961
Składniki
śledzie umyć, pokroić na kawałki ok 3-4cm, zalać zimną wodą i odstawić na kilka godzin.
Rozgrzać olej i zeszklić cebulę. Dodać cukier i chwilę smażyć. Wlać ocet, dodać liście laurowe, ziele ang., koncentrat pomidorowy oraz ketchup. Wymieszać wszystko, dusić kilka minut. Zdjąć z ognia i dodać ziarenka gorczycy. Wystudzić.
Przygotować słoik, bądź pojemnik Kłaść kawałki filetów i przekładać sosem. Śledzie w pomidorach najlepiej smakują kiedy dobrze się zamarynują i przejdą smakiem ok 48 godzin. Przechowywać w lodówce.