Śledzie w oleju

Śledzie w oleju
> 5-6 os.
> 15 min
łatwe
przystępne
avatar Autor: AnetaJR
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po dwóch dniach w lodówce są gotowe do spożycia :)

Składniki

  • 50 dag filetów śledziowych 2 duże cebule
  • 10ziaren ziela angielskiego
  • 1-2 szklanki oleju

Przygotowanie

  1. Jeśli filety są słone, wcześniej namoczyć je w wodzie lub mleku. Następnie osuszyć i pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w kostkę. W misce połączyć śledzie, cebulę, ziele angielskie oraz kilka łyżek oleju, wymieszać.

  2. Następnie całość przełożyć do słoika, szczelnie zamknąć i odstawić do lodówki na około 48godzin. Słoik od czasu do czasu obracać.

Składniki
  • 50 dag filetów śledziowych 2 duże cebule
  • 10ziaren ziela angielskiego
  • 1-2 szklanki oleju
Składniki