Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wielbicielom śledzi,delikatne z chrupiącą cebulką,rozpływają się w ustach:)
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 31
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 650
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 31
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 100
Składniki
Przygotować sos jogurtowo-musztardowy. Do miseczki wlać jogurt dodać musztarde i cukier.Dokładnie wymieszć,na końcu wsypać pieprz. Śledzie wcześniej wymoczone w zimnej wodzie kilkakrotnie zmienianej,odcedzić i wysuszyć ręcznikiem papierowym. Pokroić w paski. Cebule pokroić w cieńkie piórka. Na spód naczynia dać cieńką warstwę sosu,na nią część cebuli pokrojonej,na cebulę ułożyć śledzie. Zalać częścią sosu. Powtórzyć drugą warstwę,na wierzch rozsmarować sos.
Naczynie przykryć i dać do lodówki najlepiej na kilkanaście godzin. Pysznie smakują z kiełkami słonecznika z własnego siewu:)
Smacznego!