Śledzie w czerwonej cebuli

Śledzie w czerwonej cebuli
> 1-2 os.
> 15 min
łatwe
tanie
avatar Autor: fafiatko
O wiele łagodniejszy smak

Składniki

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyłam na noc w sporej misce z wodą.

    Następnego dnia pokroiłam je i układałam warstwami w naczyniu, a każdą warstwę przełożyłam cebulą pokrojona w piórka i posypałam grubo zmielonym pieprzem. Całość zalałam olejem rzepakowym.

    Czerwoną cebulę charakteryzuje delikatny i słodkawy smak, nie jest tak gryząca jak biała.

    Smacznego :)

Komentarze do przepisu (34)

Nevermore 03 grudnia 2018
Śledzik zawsze dobry, a czym ostrzejszy, tym lepszy :D
kucharka-amatorka 03 grudnia 2018
Fajny przepis.
bozka44 03 grudnia 2018
narobialas mi smaka na sledzika !! Jadlam w ostatni czwartek (przyjezdza do nas buda z rybami) prawdziwego matijasa... Czytaj całość »
narobialas mi smaka na sledzika !! Jadlam w ostatni czwartek (przyjezdza do nas buda z rybami) prawdziwego matijasa z cebula i kroma chleba z maslem - pycha!! Znowu w czwartek musze sie zaczaic na matijaska :-) Tylko tak zal mi mojego meza, ze jem po kryjomu, aby on nie widzial :-(
zobacz wszystkie komentarze*

*Przejdziesz do wersji klasycznej

Składniki
Składniki