Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyznaję się, że śledzie w buraczkach bardzo lubię. Bardzo często zdarzało mi się kupować gotową sałatkę, ale chciałam smak przenieść do mojej kuchni i efektem kombinowania ze smakiem wyszły takie oto śledzie.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36080
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 185
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 401
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36080
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 185
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 321
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 401
Składniki
Filety śledziowe moczyłam w zimnej wodzie ok. 2 godzin. Jeden raz podmieniłam wodę z moczenia. Po tym czasie odlałam wodę, filety osuszyłam i skropiłam sokiem z cytryny.
Buraka umyłam i w całości ugotowałam do miękkości. Ostudziłam i ściągnęłam skórkę, starłam na tarce o dużych oczkach. Starłam również jabłko. Cebulę pokroiłam w piórka i wrzuciłam na wrzątek na ok. 30 sekund. Odsączyłam, ostudziłam i połączyłam z burakiem i jabłkiem. Dodałam majonez i śmietanę. Dosypałam 1 łyżeczkę cukru, oprószyłam pieprzem i delikatnie posoliłam. Dolałam ocet. Wymieszałam i odstawiłam na 30 minut by buraczki przeszły smakami. W miarę potrzeby doprawiłam cukrem bądź dolałam octu. Ja osobiście lubię słodko - kwaśne buraczki.
Po tym czasie pokroiłam matiasy w paski 2 cm i połączyłam z buraczkami. Wstawiłam na noc do lodówki.